Discurs de presentació de Josep Peñuelas i Reixach

18.06.2018. Josep Peñuelas i Reixach llegeix el seu discurs de presentació com a membre numerari de la Secció de Ciències Biològiques, que versa sobre La vida i les lleis de la vida: aprenent a interpretar el canvi global i els límits per a la sostenibilitat.

El discurs planteja què s’està fent dins l’àmbit de l’ecologia global, com les lleis de la vida ens ajuden a interpretar què passa al nostre planeta, que ens recorden bàsicament que el que fa la vida és utilitzar l’energia i la matèria en un espai determinat per a acumular estructura i funció. El que en Ramon Margalef anomenava informació. També destaca que la mort és fonamental en les lleis de la vida, i en tot aquest procés la selecció natural actua sobre els individus. Evolucionem cap a un món enormement complex d’organismes i ecosistemes. I es posa èmfasi en el fet que «no hem d’oblidar la màgia de la unitat de la vida, com n’és de simple químicament i físicament».

 

[cliqueu aquí per veure el vídeo del discurs]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *